Introductie


Stichting Epicurus is opgericht door een aantal internationaal opererende ondernemers in de cannabisindustrie (zaden, genetica, voedingslijnen voor planten, coffeeshops, tuinbouw). Al deze ondernemingen streven naar meer transparantie in de cannabisketen. In 2012 bundelden wij onze krachten om de discussie over de regulering van cannabis op de politieke agenda in Nederland te zetten. Dat doen wij door het checken en bijeenbrengen van (wetenschappelijke) feiten en het organiseren van congressen onder de noemer De Transparante Keten. Daarnaast informeren wij politici, bestuurders, journalisten en zakelijke partijen die geïnteresseerd zijn in de ontwikkelingen van de cannabissector.

Mede door de inspanning van Epicurus werd het experiment met de regulering van de wietteelt in 2017 in het regeerakkoord opgenomen. Inmiddels is Epicurus een van de gesprekspartners van de overheid in aanloop naar het wietexperiment. Epicurus ondersteunt en initieert ook andere projecten, zoals de begeleiding van artsen en patiënten bij het gebruik van medicinale cannabis en het samenbrengen van coffeeshops in Cannabis Connect.

De staf van Epicurus bestaat uit: Bart Vollenberg, Rutger-Jan Hebben en Nicole Maalsté

De initiatiefnemers zijn: Barney's, Can Filters, Canna, Cremers, De Baron, De Kronkel, Dizzy Duck, Dutch Passion, Green House, Koffie & Dromen, Maximillian, Skunk, Splif, The Bulldog en The Grass Company.

Het bestuur bestaat uit: Bart Vollenberg (voorzitter), Arjan Roskam, Sissy Brett en Rick Brand.